Nove investicije kompanija "Mišlen" i "Boš"

Bez autora
Aug 08 2012

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da francuski proizvođač automobilskih guma "Mišlen", koji je 2005. godine kupio fabriku "Tigar tajers" u Pirotu, planira da dvostruko poveća proizvodnju namenjenu izvozu, dok će nemački "Boš" u Pećincima investirati 71 milion evra u izgradnju nove fabrike. Dinkić je nakon odvojenih razgovora sa predstavnicima te dve kompanije saopštio da kompanija "Tigar tajers" ima u planu da uloži 170 miliona evra u proširenje proizvodnih kapaciteta u Pirotu i obezbedi posao za novih 700 radnika. U toj fabrici je, kako je dodao, sada zaposleno 1.900 radnika. On je rekao da će nemački "Boš" u izgradnju fabrike za proizvodnju sistema brisača za automobile u Pećincima investirati 71 milion evra, uz otvaranje 620 radnih mesta, i napomenuo da bi objekat trebalo da bude završen do kraja godine, što će biti prva faza ulaganja te kompanije...

Nove investicije kompanija "Mišlen" i "Boš"Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da francuski proizvođač automobilskih guma "Mišlen", koji je 2005. godine kupio fabriku "Tigar tajers" u Pirotu, planira da dvostruko poveća proizvodnju namenjenu izvozu, dok će nemački "Boš" u Pećincima investirati 71 milion evra u izgradnju nove fabrike.

Dinkić je nakon odvojenih razgovora sa predstavnicima te dve kompanije saopštio da kompanija "Tigar tajers" ima u planu da uloži 170 miliona evra u proširenje proizvodnih kapaciteta u Pirotu i obezbedi posao za novih 700 radnika.

U toj fabrici je, kako je dodao, sada zaposleno 1.900 radnika.

On je rekao da će nemački "Boš" u izgradnju fabrike za proizvodnju sistema brisača za automobile u Pećincima investirati 71 milion evra, uz otvaranje 620 radnih mesta, i napomenuo da bi objekat trebalo da bude završen do kraja godine, što će biti prva faza ulaganja te kompanije.

Do tada bi trebalo da bude podignuta proizvodna hala površine 22.000 kvadratnih metara, dok bi naredne godine njena površina trebalo da bude dvostuko povećana, objasnio je ministar.

Dinkić je podsetio na to da je već objavljen konkurs za 25 inženjera elektro i mašinske struke koji će biti poslati u Nemačku na obuku, i nagovestio skorašnji dolazak još nekoliko značajnih kompanija iz inostranstva koje nameravaju da investiraju u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik